Китай изпревари САЩ по брой произведени автомобили

Main February 16, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4510 views | no comments

Китай за трета поредна година заема първото място в света по брой произведени автомобили. Според данните на Корейската асоциация на автомобилните производители (КААП) през миналата 2011 г. от заводите в Китайската народна република са излезли 18, 420 млн. коли. Тове е с 10 млн. повече през втория по големина автомобилен производител – САЩ. В Щатите са били произведени 8, 650 млн. автомобила. На трето място се оказва Япония: независимо от катстрофалните последици от цунамито и земетресението през март миналата годинан. Страната на изгряващото слънце е произвела почти толкова автомобили, колкото и САЩ: 8,400 млн.
Четвъртото място на световния пазар се нарежда Германия – 6, 300 млн. автомобила. Южна Корея за пета поредна година е на пето място: 4, 658 млн. КААП отбелязва, че количеството на произведените коли в страната е скочило с 9%.
Като цяло в световен мащаб през 2011 г. са били произведени 85, 240 млн. автомобила, или с 3% повече, отколокото от предходната година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...